Ban Ki-moon candidează pentru un nou mandat la conducerea ONU

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a anunţat luni candidatura pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

180 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon candidează pentru un nou mandat la conducerea ONU

Ban Ki-moon candidează pentru un nou mandat la conducerea ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În această dimineaţă, am trimis statelor membre ONU o scrisoare în care propun candidatura mea pentru un al doilea mandat ca secretar general al Naţiunilor Unite", a afirmat el, într-o conferinţă de presă.

Ban conduce ONU de la 1 ianuarie 2007, iar primul său mandat se încheie la 31 decembrie 2011.

Surse diplomatice de la Naţiunile Unite au declarat că, în condiţiile în care Ban Ki-moon nu are nici un rival declarat, Consiliul de Securitate va aproba candidatura, care va face apoi obiectul unui vot în Adunarea Generală până la sfârşitul lunii iunie.

"Este ceva foarte bun pentru ONU. Are experienţă, autoritate, a dat dovadă de un angajament puternic în direcţia multilateralismului", a afirmat un diplomat acreditat la ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici