Banca Mondială va transfera 280 de milioane de dolari pentru prevenirea foametei din Afganistan

Afganistanul se confruntă cu mari probleme economice, astfel că Banca Mondială va transfera 280 de milioane de dolari pentru evitarea foametei. Fondurile vor fi folosite în nutriţie şi pentru furnizarea de servicii de sănătate esenţiale.

462 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială va transfera 280 de milioane de dolari pentru prevenirea foametei din Afganistan

Fondul administrat de Banca Mondială va acorda 180 de milioane de dolari Programului Alimentar Mondial pentru ajutor alimentar şi 100 de milioane de dolari la UNICEF pentru servicii de sănătate, potrivit Aleph News.

Donatorii internaţionali au fost de acord să transfere 280 de milioane de dolari dintr-un fond fiduciar blocat către Programul Alimentar Mondial (PAM) şi UNICEF pentru a sprijini nutriţia şi sănătatea în Afganistan, a declarat Banca Mondială, care încearcă să ajute o ţară care se confruntă cu foametea şi cu o cădere economică liberă.

Fondul fiduciar pentru reconstrucţia Afganistanului, administrat de Banca Mondială, va acorda în acest an 180 de milioane de dolari PAM-ului pentru a extinde operaţiunile de securitate alimentară şi nutriţie şi 100 de milioane de dolari UNICEF-ului pentru a furniza servicii de sănătate esenţiale, a precizat vineri banca într-o declaraţie.

„Această decizie este primul pas pentru a redirecţiona fondurile din portofoliul ARTF pentru a oferi asistenţă umanitară poporului afgan în acest moment critic”, a declarat banca, precizând că agenţiile au o prezenţă pe teren pentru a furniza servicii direct afganilor, în conformitate „cu propriile politici şi proceduri”.

Statele Unite şi alţi donatori au tăiat ajutorul financiar de care Afganistanul a devenit dependent în cei 20 de ani de război, iar peste 9 miliarde de dolari din activele în valută forte ale ţării au fost blocate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici