Barack Obama a avut o convorbire telefonică cu Bill Clinton

Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, a avut, duminică, o convorbire telefonică cu fostul preşedinte american Bill Clinton pe care l-a criticat în mod constant în timpul alegerilor primare.

25 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a avut o convorbire telefonică cu Bill Clinton

Barack Obama a avut o convorbire telefonică cu Bill Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Convorbirea dintre cei doi are loc la doar trei zile după ce Obama a participat, vineri, alături de fosta rivală, Hillary Clinton, la un miting electoral într-un orăşel cu nume simbolic, Unity, din statul New Hamsphire.

"Senatorul Obama a avut o convorbire interesantă cu preşedintele Clinton şi este onorat de sprijinul pe care i-l dă în această campanie", a declarat Bill Burton, purtător de cuvânt al candidatului democrat.

Barack Obama "a considerat mereu că Bill Clinton este unul din marii lideri ai acestei ţări şi unul din spiritele cele mai strălucite. Este nerăbdător să îl vadă în campanie şi să primească sfaturile sale în lunile următoare", a adăugat Burton.

Presa americană a sugerat săptămâna trecută că, în pofida sprijinului acordat de soţia sa, Hillary, senatorului Obama, fostul preşedinte american este în continuare iritat de rezultatul alegerilor primare. El a fost acuzat că a ajucat cartea rasială împotriva senatorului de Illinois în cursul scrutinului intern.

Bill Clinton a anunţat, marţea trecută, prin intermediul purtătorului său de cuvânt Mat McKenna, că îl va sprijini pe Barack Obama.

"Preşedintele Clinton se angajează, bineînţeles, să facă ceea ce poate şi ceea ce îi este cerut pentru a se asigura că senatorul Obama va fi viitorul preşedinte al Statelor Unite", a declarat McKenna.

Fostul preşedinte, un erou în continuare pentru mulţi democraţi, l-ar putea ajuta pe Obama să ralieze sprijinul electoral al clasei muncitoare, care înclinase în cursul alegerilor primare în favoarea senatorului de New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici