Barack Obama a condamnat ferm violenţele de la Ferguson

Preşedintele american Barack Obama a condamnat ferm, marţi, violenţele care au avut loc la Ferguson (Missouri) după anunţarea deciziei unui juriu popular de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul vinovat de moartea unui tânăr de culoare.

101 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a condamnat ferm violenţele de la Ferguson

Barack Obama a condamnat ferm violenţele de la Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Incendierea unor clădiri şi maşini, distrugerea unor bunuri, punerea oamenilor în pericol: nu există vreo scuză pentru aşa ceva, acestea sunt acte criminale", a declarat el într-un discurs susţinut de la Chicago.

"Nu am nicio simpatie pentru cei care îşi distrug propriile comunităţi", a adăugat el.

"Există mijloace constructive pentru exprimarea frustrărilor", a continuat preşedintele american, recunoscând că, în cadrul unor comunităţi, predomină sentimentul că "legile nu sunt aplicate întotdeauna în aceeaşi manieră şi în mod echitabil".

"Nu am văzut niciodată o lege privind drepturile civile, sănătatea sau imigraţia să devină realitate pentru că o maşină a fost arsă", a subliniat el. "Aceasta s-a întamplat pentru că oamenii au votat, s-au mobilizat, s-au organizat, au căutat răspunsuri politice mai bune pentru a-şi rezolva problemele", a precizat Obama.

Decizia unui mare juriu popular de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul Darren Wilson, care l-a ucis la 9 august pe Michael Brown, un tânăr de culoare care nu purta armă, a inflamat străzile acestei periferii din Saint Louis, unde numeroase magazine din zona postului de poliţie au fost jefuite şi incendiate.

Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a anunţat mobilizarea a aproximativ 2.200 de membri ai Gărzii Naţionale în faţa caselor, magazinelor şi a o sută de locuri-cheie din Ferguson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici