Barack Obama a depus o jerbă la monumentul ridicat în memoria victimelor zborului 93 United Airlines

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi-a continuat duminică turneul la locurile atentatelor din 11 septembrie, depunând o jerbă la monumentul ridicat în memoria victimelor zborului 93 al United Airlines din Shanksville (Pennsylvania, est).

145 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a depus o jerbă la monumentul ridicat în memoria victimelor zborului 93 United Airlines

Barack Obama a depus o jerbă la monumentul ridicat în memoria victimelor zborului 93 United Airlines (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama şi soţia sa, Michelle, au respectat câteva momente de reculegere cu puţin timp înainte de prânz (19.00 ora României) în apropiere de locul unde s-a prăbuşit cel de-al patrulea avion deturnat de Al-Qaida.

Anterior, cuplul Obama, însoţit de fostul preşedinte George W. Bush şi de soţia acestuia, Laura, a mers la New York, pentru a se reculege la locul unde se înălţau turnurile World Trade Center, în memoria victimelor atentatelor din New York.

La Shanksville, un zid de marmură albă, purtând numele celor 40 de pasageri şi membri ai echipajului, a fost dezvelit sâmbătă pe câmpul unde s-a prăbuşit avionul Boeing 757.

La 11 septembrie 2001, unii pasageri ai zborului 93 au împiedicat teroriştii să prăbuşească avionul peste presupusa lor ţintă, Capitoliul din Washington, care se afla la 20 de minute de zbor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici