Barack Obama, desemnat oficial candidat al PD la preşedinţia SUA

Senatorul de Illinois, Barack Obama, a fost desemnat oficial miercuri candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, devenind la 47 de ani prima persoană de culoare care are şanse de a fi aleasă preşedinte american.

32 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, desemnat oficial candidat al PD la preşedinţia SUA

Barack Obama, desemnat oficial candidat al PD la preşedinţia SUA (Imagine: Mediafax/AFP)

Obama a fost proclamat candidat prin aclamare. Fosta sa rivală din alegerile primare, Hillary Clinton, este cea care a propus renunţarea la procedura de vot şi desemnarea lui Obama drept candidat. Convenţia democrată a acceptat imediat această propunere.

"Cer ca senatorul Obama să fie ales de această Convenţie prin aclamare drept candidat democrat pentru preşedinţia SUA", a afirmat Clinton când statul New York a fost chemat să voteze pentru desemnarea candidatului.

La auzul acestor cuvinte, mai mulţi susţionători ai lui Hillary Clinton nu s-au putut abţine să nu plângă. Emoţia era vizibilă printre delegaţii de culoare, care aveau lacrimi în ochi.

Înaintea întreruperii votului, Obama avea 1.549 de voturi, faţă de 341 pentru Clinton. El avea nevoie de 2.210 voturi pentru a fi ales candidat.

"Este o mare onoare să anunţ că Barack Obama este candidatul Partidului Democrat pentru preşedinţia SUA, prin aclamare", a declarat Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi preşedinte în exerciţiu al Convenţiei, după cererea lui Clinton, în timp ce toţi delegaţii scandau "unitate, unitate".

"Mi s-a cerut să vă informez că senatorul Obama acceptă această nominalizare", a adăugat Pelosi.

Hillary Clinton le oferise delegaţilor săi libertatea de a vota în favoarea lui Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici