Barack Obama îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Chicago

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, împlineşte miercuri 49 de ani şi îşi va petrece ziua la Chicago.

57 afișări
Imaginea articolului Barack Obama îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Chicago

Barack Obama îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Chicago (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimele zile, Obama, care s-a născut la 4 august 1961, nu a încetat să facă aluzie la vârsta sa, menţionând în special părul său din ce în ce mai alb sau încetinirea metabolismului său.

"El ştia în ce se implică atunci când a decis, în urmă cu mai mulţi ani, să ia măsuri" pentru a deveni liderul primei puteri mondiale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, întrebat despre aniversarea lui Obama în cadrul briefingului său de presă cotidian.

"Nu există nici o îndoială că deciziile pe care le iei, de a trimite tineri bărbaţi şi tinere femei pe front, sau de a lupta împotriva celei mai grave catastrofe economice care a lovit ţara noastră de la Marea Depresiune, reprezintă presiuni fizice şi mentale enorme", a adăugat Gibbs.

"Dar cred că îşi adoră cu adevărat" munca, a afirmat acesta, dând asigurări că preşedintele este "în formă".

Părul său alb "doar face necesar ca el să se tundă mai des", a glumit purtătorul de cuvânt.

Programul lui Obama pentru miercuri prevede o deplasare în fostul său fief Chicago (Illinois), unde va vizita o uzină de automobile a grupului Ford. El îşi va petrece noaptea de miercuri spre joi în casa familială, potrivit lui Gibbs.

"Cred că a prevăzut o cină cu prieteni la Chicago", în seara aniversării sale, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a oferi alte detalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici