Barack Obama le-a adus un omagiu victimelor atacului de la Pearl Harbor

Preşedintele SUA, Barack Obama, le-a adus omagiu, miercuri, victimelor atacului de la Pearl Harbor, la 70 de ani de la acest eveniment, apreciind că rezultatul celui de-al II-lea Război Mondial demonstrează că "nicio dificultate nu este insurmontabilă când americanii sunt uniţi".

93 afișări
Imaginea articolului Barack Obama le-a adus un omagiu victimelor atacului de la Pearl Harbor

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"În urmă cu 70 de ani, o frumoasă dimineaţă de duminică a fost umbrită de atacul nejustificat de la Pearl Harbor. Michelle şi cu mine ne alăturăm americanilor pentru a onora memoria celor peste 2.400 de patrioţi, americani, militari şi civili, bărbaţi, femei şi copii, care şi-au dat vieţile în prima luptă din al II-lea Război Mondial", a declarat Obama într-un comunicat.

Obama, născut în Honolulu, la câţiva kilometri de Pearl Harbor, i-a salutat şi pe "foştii combatanţi şi supravieţuitori de la Pearl Harbor care au ripostat eroic", afirmând că aceştia au fost "o sursă de inspiraţie pentru Statele Unite".

"Această generaţie ne aminteşte că nicio dificultate nu este insurmontabilă când americanii sunt uniţi", a declarat Obama.

Aviaţia imperială niponă a distrus flota americană din Pacific pe 7 decembrie 1941, la Pearl Harbor, forţând Statele Unite să intre în al II-lea Război Mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici