Barack Obama nu exclude posibilitatea de a-l demite pe generalul McChrystal - VIDEO

Preşedintele american "nu exclude (posibilitatea) de a-l demite" pe generalul Stanley McChrystal după publicarea declaraţiilor acestuia despre administraţia americană într-o revistă, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, care a explicat că preşedintele este furios.

41 afișări
Imaginea articolului Barack Obama nu exclude posibilitatea de a-l demite pe generalul McChrystal - VIDEO

Barack Obama nu exclude posiblitatea de a-l demite pe generalul McChrystal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate opţiunile sunt pe masă" în ceea ce priveşte menţinerea sau nu a generalului McChrystal la conducerea forţelor internaţionale în Afganistan, a afirmat purtătorul de cuvânt Robert Gibbs în cadrul întâlnirii sale obişnuite cu presa.

Dar, a avertizat el, mai întâi trebuie să se încheie reuniunea de miercuri la care a fost convocat generalul, la Casa Albă, de către preşedinte pentru a afla mai multe despre viitorul acestuia.

Obama a aflat de articolul apărut în Rolling Stone despre generalul McChrystal luni seara. "S-a înfuriat" la citirea portretului pe care revista bilunară i l-a consacrat militarului de carieră, a adăugat Robert Gibbs.

În acest articol, generalul îi atacă pe vicepreşedintele Joe Biden, pe care îl ironizează în mod deschis, pe amabasadorul american la Kabul sau pe emisarul Casei Albe în Afganistan şi Pakistan, Richard Holbrooke.

Gibbs a apreciat că aceste declaraţii constituie o "greşeală enormă", în timp ce secretarul american al Apărării a evocat o "eroare importantă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici