Barack Obama s-a întors la Washington după vizita istorică în Orientul Mijlociu

Preşedintele american Barack Obama s-a întors la Washington sâmbătă seara după o vizită istorică de patru zile în Orientul Mijlociu.

181 afișări
Imaginea articolului Barack Obama s-a întors la Washington după vizita istorică în Orientul Mijlociu

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Air Force One a aterizat la 20.08 (02.08 ora României), cu mai multe ore înainte de momentul prevăzut.

În cursul vizitei sale, Obama i-a asigurat pe aliaţii săi israelieni, avertizând asupra unui Iran nuclear, şi a pledat în favoarea rezolvării interminabilului conflict cu palestinienii.

Obama a reuşit, de asemenea să reconcilieze, vineri, Israelul şi Turcia, ale căror relaţii s-au deteriorat puternic în 2010. Într-un gest spectaculos, chiar înainte de plecarea sa spre Iordania, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a prezentat scuze omologului său turc Recep Tayyip Erdogan pentru moartea a nouă turci în cadrul interceptării unei flotile ce se îndrepta spre Gaza în 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici