Barack Obama se va întâlni joi cu Dalai Lama la Casa Albă

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va avea joi, la Casa Albă, o întrevedere privată cu Dalai Lama, spre nemulţumirea regimului de la Beijing.

15 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se va întâlni joi cu Dalai Lama la Casa Albă

Barack Obama se va întâlni joi cu Dalai Lama la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

China îl acuză pe liderul spiritual tibetan în exil de separatism şi a avertizat că o asemenea întâlnire ar afecta relaţiile între Beijing şi Washington.

Dalai Lama a sosit miercuri la Washington şi s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii tibetane. Vizita sa în Statele Unite va dura o săptămână.

În afară de întâlnirea cu Barack Obama, prevăzută joi dimineaţă în Sala Hărţilor de la Casa Albă, Dalai Lama urmează să primească o medalie din partea Fundaţiei Naţionale pentru Democraţie, finanţată de Congres.

Liderul tibetan urmează să discute cu Barack Obama despre situaţia din Tibet, anunţă Lodi Gyari, principalul negociator în relaţiile cu Beijingul.

"Sanctitatea Sa îi va cere preşedintelui să îl ajute la găsirea unei soluţii la problema tibetană, o soluţie care să fie benefică atât pentru tibetani, cât şi pentru chinezi", adaugă Gyari.

Liderul tibetan, care s-a exilat în India în 1959, nu a fost primit de Barack Obama cu ocazia precedentei vizite în Statele Unite, în octombrie 2009.

Purtătorul de cuvânt al lui Dalai Lama, Tenzin Taklha, a declarat că întâlnirea între Barack Obama şi liderul tibetan va transmite "un semnal puternic" Chinei, în sensul că a venit momentul soluţionării problemei tibetane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici