Barack Obama: Statele Unite "întorc pagina" după o "recesiune violentă"

Preşedintele Barack Obama va declara în Congresul american că Statele Unite intră într-o nouă eră şi că "întorc pagina" după o "recesiune violentă", potrivit unor fragmente preluate din discursul său despre Starea Naţiunii.

628 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Statele Unite "întorc pagina" după o "recesiune violentă"

Barack Obama: Statele Unite "întorc pagina" după o "recesiune violentă" (Imagine: Meddiafax Foto/AFP)

Evidenţiind drumul parcurs de la sosirea sa la putere în 2009, în contextul unei crize economice mondiale, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, a cărui popularitate este în creştere, va prezenta, în tradiţionalul discurs despre Starea Naţiunii, o serie de propuneri în favoarea clasei de mijloc.

Însă aceste propuneri au şanse minime de a fi adoptate, din cauza opoziţiei republicanilor, care deţin majoritatea în ambele camere ale Congresului.

Barack Obama, care va lăuda "o economie în creştere, un deficit în scădere, o industrie dinamică şi o producţie energetică în plină expansiune", va insista, de asemenea, cu doi ani înainte de încheierea celui de-al doilea mandat la Casa Albă, asupra necesităţii unei reforme fiscale.

"Ne aflăm de 15 ani într-un nou secol. Cincisprezece ani care au început cu un atac terorist pe teritoriul nostru, care au generat două războaie lungi şi costisitoare, care au fost martorii unei recesiuni violente ce s-a extins în ţara noastră şi în lume", va declara Obama.

"Dar, în această seară, întoarcem pagina", urmează să încheie preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici