Obama promite victoria împotriva organizaţiei Stat Islamic şi se declară solidar cu victimele terorismului. Preşedintele SUA denunţă resurgenţa antisemitismului şi "stereotipurile" faţă de musulmani

Statele Unite şi aliaţii săi vor învinge organizaţia Stat Islamic (SI), dar lupta va dura mult timp, va declara marţi seara preşedintele american Barack Obama, potrivit unor fragmente din discursul său despre Starea Naţiunii făcute publice de Casa Albă.

579 afișări
Imaginea articolului Obama promite victoria împotriva organizaţiei Stat Islamic şi se declară solidar cu victimele terorismului. Preşedintele SUA denunţă resurgenţa antisemitismului şi "stereotipurile" faţă de musulmani

Preşedintele SUA, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest efort va lua timp. (...) Dar vom reuşi", urmează să declare preşedintele Statelor Unite, ţară care conduce o coaliţie internaţională formată din aproximativ 60 de state angajate într-o intervenţie militară împotriva SI în Siria şi în Irak.

În cele două ţări, "leadershipul american, în special puterea noastră militară, este pe cale de a stopa avansul SI", va reafirma Obama, care le va cere oficial aleşilor americani să aprobe intervenţia militară împotriva SI.

"În loc de a fi prinşi într-un nou război terestru în Orientul Mijlociu, vom conduce o coaliţie largă, care va cuprinde ţări arabe, pentru a slăbi şi, în cele din urmă, pentru a distruge această grupare teroristă", va repeta Obama, care a exclus, după retragerile de trupe din Irak şi din Afganistan, posibilitatea de a implica forţele terestre americane într-un nou conflict regional.

"În această seară, îndemn Congresul să arate lumii că suntem uniţi în această misiune, adoptând o rezoluţie care autorizează folosirea forţei împotriva SI", urmează să încheie preşedintele Statelor Unite.

La ora actuală, Washingtonul conduce acţiunea armată din Siria şi din Irak în baza unor texte adoptate sub George W. Bush, imediat după atentatele din 11 septembrie 2001.

Barack Obama s-a declarat solidar cu victimele terorismului

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat solidar, marţi, în discursul despre Starea Naţiunii, cu victimele terorismului, fie că este vorba de "o şcoală din Pakistan" sau de "străzile Parisului", arată AFP.

"Vom continua să-i vânăm pe terorişti şi să le distrugem reţelele, şi ne vom rezerva dreptul de a acţiona unilateral, aşa cum nu am încetat niciodată să fac acest lucru de când am fost ales pentru a-i elimina pe terorişti, care reprezintă o ameninţare directă pentru noi şi aliaţii noştri", a spus preşedintele american în faţa Congresului.

Barack Obama denunţă resurgenţa antisemitismului şi "stereotipurile" faţă de musulmani

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a denunţat, în discursul despre Starea Naţiunii, resurgenţa antisemitismului în "unele părţi ale lumii" şi a condamnat "stereotipurile" faţă de musulmani, relatează AFP.

"În calitate de americani, noi respectăm demnitatea umană (...). Anume din acest motiv ne exprimăm împotriva resurgenţei deplorabile a antisemitismului în unele părţi ale lumii. Anume din acest motiv vom continua să respingem stereotipurile jignitoare faţă de musulmani, care în mare parte împărtăşesc angajamentul nostru pentru pace", a declarat Obama în faţa Congresului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici