Barack Obama: SUA au devenit "mai puternice" şi "mai în siguranţă" după atentatele din 11 septembrie

Preşedintele Barack Obama a afirmat marţi că Statele Unite sunt "mai puternice" şi "mai în siguranţă", marcând, la Pentagon, a 11-a aniversare a atentatelor din 11 septembrie.

118 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: SUA au devenit "mai puternice" şi "mai în siguranţă" după atentatele din 11 septembrie

Barack Obama: SUA au devenit "mai puternice" şi "mai în siguranţă" după atentatele din 11 septembrie

"Oricare ar fi numărul anilor care trec, oricare ar fi numărul dăţilor în care ne vom revedea la aceste locuri sacre, să ştiţi, voi nu veţi niciodată singuri", a afirmat Obama în faţa familiilor victimelor atacului împotriva cartierului general al forţelor armate americane, la sud de Washington.

"Prin sacrificiul lor, ne-au ajutat să facem din Statele Unite ceea ce sunt astăzi, nişte State Unite care au rezultat mult mai puternice" tragediei, potrivit lui.

Preşedintele american a asigurat că ţara sa a "provocat o lovitură devastatoare" pentru Al-Qaida, "iar Osama ben Laden nu ne va mai ameninţa niciodată", a adăugat Obama, care a dat ordinul misiunii de comando americane în timpul căreia fondatorul reţelei extremiste a fost ucis, la începutul lui mai 2011 în Pakistan.

"Ţara noastră este mai în siguranţă şi cetăţenii noştri recapătă superioritatea", a asigurat Obama, care, înainte de a se duce la Pentagon, a ţinut un moment de reculegere în afara Casei Albe la momentul exact în care primul avion deturnat a lovit World Trade Center pe 11 septembrie 2001.

Preşedintele a asigurat că "niciun eveniment nu poate distruge ceea ce suntem. Niciun act de terorism nu poate schimba ceea în ce credem (...) Când cărţile de istorie vor fi scrise, ceea ce va rămâne din 11 septembrie nu va fi nici ura, nici divizarea, dar o lume mai sigură, o ţară mai puternică şi nişte oameni mai uniţi decât mai înainte".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici