Barack Obama: Teroriştii sunt vinovaţi de moartea ostaticilor în Algeria

Preşedintele american Barack Obama i-a acuzat pe autorii "terorişti" ai luării de ostatici la un complex de exploatarea gazelor, în Algeria, că poartă responsabilitatea morţii ostaticilor, într-un comunicat publicat sâmbătă.

350 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Teroriştii sunt vinovaţi de moartea ostaticilor în Algeria

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Responsabilitatea acestei tragedii revine teroriştilor aflaţi la originea ei, iar Statele Unite condamnă acţiunile acestora în modul cel mai ferm", a apreciat Obama.

"În zilele următoare vom rămâne în contact strâns cu Guvernul algerian, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, cu scopul de a acţiona împreună în vederea evitării unor asemenea tragedii", a adăugat el.

Aceasta este prima declaraţie directă a preşedintelui american despre luarea de ostatici.

Douăzeci şi trei de cetăţeni străini şi algerieni au fost ucişi în luarea de ostatici la complexul de la In Amenas, care s-a încheiat sâmbătă cu uciderea răpitorilor islamişti cu legături cu Al-Qaida în asaltul final al forţelor speciale din cadrul armatei algeriene.

Între ostaticii ucişi se află cetăţeni din România, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.

Această dramă subliniază pesistenţa ameninţării reprezentate de "Al-Qaida şi alte grupări extremiste violente în Africa de Nord", a subliniat Obama.

"În prezent, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile tuturor celor care au fost ucişi sau răniţi în cursul atacului terorist din Algeria", a adăugat preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici