Bashar al-Assad AVERTIZEAZĂ: Occidentul va plăti scump pentru susţinerea activităţilor Al-Qaida în Siria

Occidentul va plăti scump pentru finanţarea activităţilor reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, într-un interviu televizat.

1084 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad AVERTIZEAZĂ: Occidentul va plăti scump pentru susţinerea activităţilor Al-Qaida în Siria

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Occidentul deja a plătit scump pentru că a ajutat la început Al-Qaida. Acum face acelaşi lucru în Siria, în Libia şi în alte locuri; va plăti scump, în inima Europei şi în Statele Unite", a avertizat Al-Assad în interviu acordat postului tv Al-Ihbariya.

Liderul de la Damasc a făcut astfel referire la ajutorul pe care Statele Unite l-au acordat în anii 1990 mujahedinilor din Afganistan, în lupta împotriva ocupaţiei sovietice. Frontul Al-Nusra, o grupare insurgentă siriană, a anunţat în urmă cu o săptămână că s-a afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

"În acest context, nu avem alte opţiuni decât victoria, pentru că, dacă nu vom câştiga, va fi sfârşitul Siriei şi nu cred că există un singur cetăţean care să accepte această opţiune. Adevărul este că există un război şi fac apel fără încetare să nu capitulăm", a insistat al-Assad.

Liderul de la Damasc a denunţat susţinerea acordată de state occidentale şi arabe insurgenţilor, acuzând în special Iordania: "Nu pot crede că sute de insurgenţi intră înarmaţi în Siria în timp ce Iordania are capacitatea de a opri orice persoană", a spus el.

Siria se confruntă, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici