Bashar al-Assad l-a primit în vizită pe Kofi Annan. Emisarul ONU s-a declarat îngrozit de masacrul de la Hula

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a primit marţi dimineaţa în vizită pe mediatorul ONU şi Ligii Arabe Kofi Annan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana.

686 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad l-a primit în vizită pe Kofi Annan. Emisarul ONU s-a declarat îngrozit de masacrul de la Hula

Kofi Annan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele (sirian Bashar) al-Assad îl primeşte pe emisarul ONU (şi Ligii Arabe) Kofi Annan", a anunţat Sana.

La sosirea sa la Damasc luni, în a doua vizită pe care o efectuează de când a fost desemnat emisar internaţional pentru Siria, în urmă cu trei luni, Annan s-a declarat "îngrozit" de masacrul în care au fost ucise peste 100 de persoane, inclusiv numeroşi copii, vineri şi sâmbătă, în localitatea Hula (centru).

"Cei care se fac vinovaţi de aceste crime brutale vor trebui să răspundă pentru ele", a declarat el despre acest carnagiu care a pus şi mai mult în pericol planul său de pace şi a determinat Consiliul de Securitate al ONU să condamne Damascul.

Consiliul de Securitate a denunţat duminică "o serie de bombardamente cu tancuri şi artilerie guvernamentale asupra unui cartier de locuinţe" din Hula, într-o declaraţie adoptată în unanimitate, la finalul unei reuniuni de urgenţă, la New York.

În cursul vizitei sale la Damasc, Annan urmează să se întâlnească, de asemenea, cu "reprezentanţi ai opoziţiei şi societăţii civile" şi cu generalul Robert Mood, şeful misiunii de observatori din Siria, a anunţat Ahmad Fawzi, purtătorul de cuvânt al fostului secretar general al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici