Bashar al-Assad, preşedintele Siriei: Raidurile aeriene americane reprezintă "o agresiune flagrantă"

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a declarat că raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale coordonate de SUA, care au lovit poziţiile trupelor guvernamentale siriene din zona Dei al-Zor, reprezintă "o agresiune flagrantă", informează site-ul agenţiei Reuters.

734 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad, preşedintele Siriei: Raidurile aeriene americane reprezintă "o agresiune flagrantă"

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei: Raidurile aeriene americane reprezintă "o agresiune flagrantă"

Incidentul în care a fost implicată coaliţia internaţională aflată sub directiva SUA a demonstrat "intensificarea sprijinului terorismului din partea statelor ce se opun actualei administraţii siriene".

Statele Unite şi-au exprimat "regretul" faţă de raidurile aeriene ce vizau poziţiile Stat Islamic, şi nu ale forţelor administraţiei siriene. Şaizeci şi doi de militari sirieni au fost ucişi duminică şi peste 100 răniţi, în urma raidurilor aeriene care nu vizau în mod intenţionat poziţia unităţilor militare siriene.

Aceste atacuri aeriene au crescut tensiunile în privinţa armistiţiul din Siria care a fost mediat de Rusia şi SUA.

Bashar al-Assad a afirmat că statele care se opun actualului Guvern sirian, printre care se numără Statele Unite, ţări europene şi autorităţi regionale sunite, fac tot ceea ce le stă în putere pentru a continua războiul civil sirian.

El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întrevederi din capitala Damasc cu un oficial al Ministerul de Externe iranian. Iranul susţine, de asemenea, administraţia al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici