Bătălia pentru Bahmut: Rusia îşi asigură un „avantaj poziţional”

Forţele ruseşti par să îşi fi asigurat un „avantaj poziţional” în bătălia pentru Bahmut, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISR), citat de Sky News.

1865 afișări
Imaginea articolului Bătălia pentru Bahmut: Rusia îşi asigură un „avantaj poziţional”

Într-o serie de tweet-uri, thinktank-ul american a afirmat că trupele lui Vladimir Putin s-au plasat într-o poziţie care le-ar permite să efectueze o „mişcare de cotitură” împotriva unor părţi din oraşul din estul ţării.

O mişcare de întoarcere este folosită pentru a forţa inamicul să abandoneze poziţiile defensive pregătite, a explicat ISR.

Cu toate acestea, Rusia nu a reuşit să forţeze trupele ucrainene să se retragă din zonă, iar ISR consideră că nu are capacitatea de a încercui oraşul prea curând.

„Este posibil ca ruşii să fi intenţionat să încercuiască forţele ucrainene din Bahmut, dar comandamentul ucrainean a semnalat că probabil se va retrage mai degrabă decât să rişte o încercuire”, a adăugat ISR.

De-a lungul lunilor de lupte crâncene din Bahmut, s-a discutat mult despre intenţia Rusiei de a încercui Kievul.

Strategia militară are ca scop încercuirea unui inamic de pe mai multe fronturi, izolându-l efectiv din exterior.

Este o situaţie periculoasă pentru partea care este încercuită, deoarece trupele sunt de obicei izolate de la baza operaţiunilor lor, iar rutele de aprovizionare pot deveni redundante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici