Baza de la Incirlik, blocată temporar pe fondul zvonurilor privind o nouă tentativă de lovitură de stat - FOTO, VIDEO

Aproximativ 7.000 de militari şi poliţişti au înconjurat şi blocat temporar baza aeriană de la Incirlik, folosită de forţele NATO pentru operaţiunile împotriva Stat Islamic, pe fondul zvonurilor din presă privind o nouă tentativă de lovitură de stat, informează cotidianul Hurriyet, citat de TASS.

19824 afișări
Imaginea articolului Baza de la Incirlik, blocată temporar pe fondul zvonurilor privind o nouă tentativă de lovitură de stat - FOTO, VIDEO

Baza de la Incirlik, blocată temporar pe fondul zvonurilor privind o tentativă de lovitură de stat - FOTO, VIDEO (Imagine: Twitter)

Ministrul turc pentru Afaceri Europen, Omer Celik, a anunţat pe reţelele sociale că operaţiunea a fost doar o măsura generală de securitate , adăugând nu au fost depistate probleme acolo.

Poliţia a comunicat că operaţiunea a durat două ore şi jumătate.

Pe de altă parte, cotidianul turc relatează că operaţiunea s-a asemănat cu acţiunile militare din timpul recentei tentative de lovitură de stat din Turcia, de pe 15 iulie.

Potrivit Sputnik News online, care citează Hurriyet, poliţia ar fi primit informaţii care indicau pregătirea unei noi tentative de lovitură de stat.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici