BELARUS. Proteste în tandem, duminică, pro şi anti Lukashenko

  • Sute de mii de oameni au luat parte la „Marşul Libertăţii” împotriva lui Lukashenko
  • Şi preşedintele şi-a chemat suporterii săi, pentru a le vorbi
523 afișări
Imaginea articolului BELARUS. Proteste în tandem, duminică, pro şi anti Lukashenko

Proteste în tandem, pro şi anti Lukashenko

În timp ce peste 200.000 de oameni protestau împotriva lui Lukashenko, în „Marşul Libertăţii”, îmbrăcaţi în culorile drapelului, preşedintele şi-a strâns şi el suporterii pentru a li se adresa.

„Marşul Libertăţii” a fost duminică cel mai mare protest de la rezultatul alegerilor prezidenţiale de săptămâna trecută şi până acum. Cetăţenii acuză puterea că a fraudat alegerile. Mii de protestatari au fost arestaţi şi câţiva au decedat.

 

 

Pe de altă parte, mii de belaruşi au ieşit în stradă, pentru a ţine partea preşedintelui reales.

„Dragi prieteni, nu v-am chemat aici pentru a-mi lua apărarea, deşi şi asta. Aţi venit aici pentru a vă apăra ţara, independenţa, familiile, soţiile, surorile şi copiii, pentru prima data într-un sfert de secol. 

Opoziţia e plătită, sunt agitatori cei ce merg în mulţimi. Unde sunt părinţii acestor copii care merg să protesteze? Sunt criminalii cei ce comit aceste violenţe împotriva poliţiei noastre anti-revoltă”, a afirmat Alexander Lukashenko, preşedintele reales al Belarusului.

Alexander Lukashenko respinge posibilitatea reorganizării alegerilor.

Miniştrii UE au decis că vor exista sancţiuni pentru violenţele asupra belaruşilor.


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici