Belarusul inundă UE cu migranţi. Lituania anunţă că va construi o barieră pentru a opri migranţi aduşi de regimul Lukaşenko

  • Lituania a acuzat miercuri Belarusul organizează zboruri pentru a aduce migranţi la graniţa UE.
  • Ţara din UE a anunţat că va construi o barieră la graniţă pentru a împiedica trecerea acestora pe teritoriul său.
  • Belarus a decis să permită migranţilor să treacă în Lituania ca răspuns la sancţiunile Uniunii Europene impuse după ce Minskul a deturnat un zbor Ryanair şi a arestat un disident aflat la bord.
1325 afișări
Imaginea articolului Belarusul inundă UE cu migranţi. Lituania anunţă că va construi o barieră pentru a opri migranţi aduşi de regimul Lukaşenko

Belarusul inundă UE cu migranţi. Lituania anunţă că va construi o barieră pentru a opri migranţi aduşi de regimul Lukaşenko

Prim-ministrul lituanian Ingrida Simonyte a declarat că Belarusul oferă migranţilor zboruri către Minsk, invocând dovezi găsite asupra migranţilor care au ajuns în Lituania.
 
"Există aşa zise agenţii de turism care organizează zboruri directe care leagă Minsk de Bagdad", a declarat Simonyte pentru Reuters.
 
Ea a spus că aeroportul principal de unde oamenii au zburat în Belarus este Bagdad, dar nu exclude posibilitatea ca anumite persoane să fi zburat din Istanbul.
 
Preşedintele din Belarus, Alexander Lukashenko, a declarat, la 26 mai, că ţara sa nu va mai împiedica migranţii să treacă frontiera vestică către UE.
 
Simonyte a declarat că Lituania va lua măsuri pentru a opri migranţii care trec frontiera prin creşterea patrulelor şi construirea unei bariere.
 
"Vom începe construirea unei bariere fizice suplimentare", a declarat ea într-o conferinţă de presă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici