Belgia permite de miercuri exclusiv călătoriile esenţiale

  • Belgia permite, începând de miercuri, doar călătoriile esenţiale.
  • Pe lângă testul PCR negativ pentru Covid, belgienii cer nerezidenţilor să se testeze atât la intrarea în Belgia, cât şi în cea de-a şaptea zi de carantină.
  • Aşadar, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, nu sunt permise călătoriile în scop turistic sau recreativ.
2157 afișări
Imaginea articolului Belgia permite de miercuri exclusiv călătoriile esenţiale

Belgia permite de miercuri exclusiv călătoriile esenţiale

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile belgiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Belgiei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri intră în vigoare începând de miercuri, 27 ianuarie 2021.

Astfel, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, sunt permise călătoriile spre Regatul Belgiei numai pentru scopuri esenţiale, fiind autorizate doar următoarele tipuri de deplasări:

  • din motive familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.);
  • din motive umanitare (în scop medical, asistenţă persoane vulnerabile etc.);
  • pentru studii (cercetători, studenţi, stagiari, elevi etc.);
  • deplasările rezidenţilor transfrontalieri;
  • călătoriile de afaceri sau profesionale;
  • din alte motive urgente (motive juridice, relocări etc.).

Totodată, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, disponibilă pentru descărcare la: https://www.info-coronavirus.be/fr/. Declaraţia pe propria răspundere va fi anexată la „Formularul de localizare a pasagerului" (Passenger Location Form, disponibil la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form) şi va trebui să fie însoţită de documente justificative.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, suplimentar obligaţiei de prezentare la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele nerezidente în Regatul Belgiei au obligaţia de a se testa atât la intrarea pe teritoriul belgian (un test PCR sau un test antigen rapid), cât şi în cea de-a şaptea zi de carantină (perioada măsurii carantinei fiind modificată la 10 zile). Astfel, măsura carantinei poate fi redusă la minimum şapte zile, cu condiţia obţinerii unui rezultat negativ al testului efectuat, cel mai devreme, în a şaptea zi de la începutul perioadei de carantină.

MAE aminteşte că testul solicitat la intrarea pe teritoriul Belgiei trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian, într-un laborator acreditat din statul de provenienţă, certificat de un medic sau farmacist biolog şi emis într-una din limbile franceză, neerlandeză, germană sau engleză, în format fizic (tipărit) sau electronic (şi să poată fi consultat imediat).

Începând cu data de 25 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Belgia din Marea Britanie, Africa de Sud sau America de Sud vor trebui să respecte o carantină de 10 zile şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în prima, respectiv a şaptea zi de la sosire.

Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul aplicabil persoanelor rezidente în Regatul Belgiei rămân în vigoare. Condiţiile de călătorie în Regatul Belgiei în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarea pagină de internet: www.mae.ro/node/51902.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://bruxelles.mae.ro/ şi https://www.mae.ro/.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici