Belgienii implementează un sistem antiaglomerare pe plaje din cauza COVID-19

  • În Belgia, s-a implementat un sistem de monitorizare cu ajutorul telefoanelor mobile ce va fi folosit în staţiunile de pe litoral
  • Turiştii sunt rugaţi să se folosească de măsuri elementare de precauţie cum ar fi să se orienteze către un loc mai puţin aglomerat
1075 afișări
Imaginea articolului Belgienii implementează un sistem antiaglomerare pe plaje din cauza COVID-19

În Belgia, s-a implementat un sistem de monitorizare cu ajutorul telefoanelor mobile ce va fi folosit în staţiunile de pe litoral   care se vor deschide oficial sâmbătă.

Turiştii sunt rugaţi  să se folosească de măsuri elementare de precauţie cum ar fi să se orienteze către un loc mai puţin aglomerat sau să opteze să facă cumpărături mai târziu.

Sistemul va detecta telefoanele mobile pe plaje şi pe diguri şi va afişa informaţii în timp real pe un site, cu coduri de la verde închis pentru zonele calme şi portocaliu pentru cele foarte aglomerate.

130 de senzori amplasaţi în oraşe vor indica oamenilor locurile aglomerate.

Oraşul Knokke-Heist a creat şi marcaje pe plaje.

”Am creat aşa-numite ”bule pentru plajă”, unde o familie sau un grup de prieteni pot sta împreună în siguranţă şi vizualiza distanţa la care ar trebui să stea unii faţă de alţii”, a declarat un consilier al oraşului specializat în turism, Anthony Wittesaele.

Covid-19 a întârziat deschiderea sezonului cu două luni până în această sâmbătă. Sezonul se va încheia la jmătatea lunii septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici