Benjamin Netanyahu cere alegeri anticipate în Israel

Liderul opoziţiei israeliene (de dreapta), Benjamin Netanyahu, a cerut joi organizarea de alegeri anticipate în urma alegerii lui Tzipi Livni la conducrea Partidului Kadima, aflat la guvernare.

23 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu cere alegeri anticipate în Israel

Benjamin Netanyahu cere alegeri anticipate în Israel (Imagine: Mediafax/AFP)

"Decizia cea mai democratică ar fi organizarea de alegeri. Trebuie să permitem milioanelor de israelieni să îşi aleagă liderii şi să nu lăsăm o problemă atât de importantă în mâinile câtorva sute de militanţi ai Partidului Kadima", a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă la Tel-Aviv.

Liderul partidului Likud (de dreapta) face aluzie la faptul că Tzipi Livni a fost aleasă cu numai 431 de voturi avans faţă de principalul ei rival Shaul Mofaz, ministrul Transporturilor, considerat mai apropiat de ideile lui Netanyahu.

Actuala legislatură ar trebui să se încheie la sfârşitul lui 2010.

Preşedintele Shimon Peres îi va cere în zilele următoare lui Tzipi Livni să formeze un nou Guvern. Ea va beneficia de o amânare de 42 de zile de la demisia premierului Ehud Olmert, implicat într-un scandal de corupţie.

Olmert urmează să îşi anunţe duminică, în cadrul consiliului săptămânal de miniştri, decizia de a demisiona. El va rămâne apoi la conducerea Guvernului de tranziţie, până la învestirea noului Cabinet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici