Benjamin Netanyahu promite că Ierusalimul nu va mai fi divizat niciodată

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis că nu va mai permite niciodată divizarea Ierusalimului, cu ocazia ceremoniilor organizate miercuri pentru a marca "reunificarea" oraşului în anul 1967.

105 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu promite că Ierusalimul nu va mai fi divizat niciodată

Benjamin Netanyahu promite că Ierusalimul nu va mai fi divizat niciodată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acum 47 de ani, Ierusalimul a fost unificat şi nu va mai fi niciodată divizat", a declarat Netanyahu într-un discurs rostit în Knesset cu ocazia "Zilei Ierusalimului".

Israelul marchează miercuri "reunificarea" Ierusalimului după anexarea părţii estice a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile (iunie 1967).

În cursul dimineţii, accesul în zona Esplanadei Moscheilor, în centrul vechi al Ierusalimului, a fost interzis publicului, după confruntări între poliţie şi tineri palestinieni.

Centrul vechi al Ierusalimului este loc sfânt pentru musulmani, mozaici şi creştini.

Israelul consideră Ierusalimul capitala sa "indivizibilă", în timp ce Autoritatea Palestiniană revendică partea de est a oraşului pentru a o face capitala viitorului stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici