Benjamin Netanyahu: Retragerea din Fâşia Gaza, o eroare care nu se va repeta

Retragerea israeliană unilaterală din Fâşia Gaza, realizată în urmă cu patru ani, a fost o eroare care nu se va repeta, a afirmat, duminică, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

11 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Retragerea din Fâşia Gaza, o eroare care nu se va repeta

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Retragerea din Fâşia Gaza nu ne-a adus nici pace, nici securitate. Acest teritoriu a devenit o bază controlată de (mişcarea) Hamas pro-iraniană şi nu vom mai comite din nou o astfel de eroare", a declarat Netanyahu, la începutul şedinţei de Guvern săptămânale.

"Nu vom crea noi evacuaţi", a adăugat el, făcând aluzie la coloniştii evrei care ar putea să fie eventual evacuaţi din Cisiordania ocupată, în cadrul unui aranjament permanent cu palestinienii.

"Vrem un acord care să recunoască faptul că Israelul este statul poporului evreu şi care să prevadă aranjamente care să ne asigure securitatea", a mai spus Netanyahu, potrivit declaraţiilor difuzate de postul public de radio israelian.

În septembrie 2005, trupele israeliene s-au retras din Fâşia Gaza, după 38 de ani de ocupaţie, în conformitate cu planul de retragere unilaterală al premierului din acea perioadă, Ariel Sharon.

Aproximativ 8.000 de colonişti evrei au fost evacuaţi atunci din acest teritoriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici