Berlin: Prostituate venite din Europa de Est vor să deschisă un bordel

Un cartier din centrul Berlinului a fost împânzit de prostituate din Europa de Est, în special din România şi din Bulgaria, care vor să deschidă un bordel în această zonă, relatează Spiegel Online.

14 afișări
Imaginea articolului Berlin: Prostituate venite din Europa de Est vor să deschisă un bordel

Berlin: Prostituate venite din Europa de Est vor să deschisă un bordel

Zona de activitate a damelor de companie există în Berlin de zeci de ani, iar locuitorii s-au obişnuit şi chiar au început să cunoască prostituatele de pe străzi. În ultimele luni, însă, tot mai multe fete, în special din Europa de Est, au venit să se prostitueze în cartierul berlinez, iar acestea vor să deschisă un bordel în zonă.

Acest fapt i-a supărat însă pe localnici, iar 20 la sută dintre aceştia au semnat deja o petiţie prin care se opun deschiderii bordelului, potrivit tabloidului BZ.

"Ar trebui să construiască bordelul în altă parte. Totul e plin de prostituţie pe aici, iar familiile se tem", a relatat un localnic.

Fostul Guvern german a legalizat prostituţia în anul 2002, ceea ce a dus la deschiderea mai multor bordeluri şi la îngreunarea muncii poliţiştilor de a investiga locurile şi de a aresta proxeneţii.

Începând din luna mai, prostituate din Bulgaria şi România au început să vină în număr mare în cartierul din Berlin. Locuitorii spun că proxeneţii le bat pe aceste femei, care uneori fac sex cu clienţii în tufişuri, în miezul zilei. Prostituatele germane au afirmat că femeile din Bulgaria se prostituează pentru foarte puţini bani, uneori şi pentru cinci dolari.

Katharina Zetin, de la agenţia Hydra, care oferă sfaturi prostituatelor, a mărturisit că nu are informaţii detaliate despre modul în care est-europencele au ajuns în Berlin şi dacă este vorba despre trafic uman. Poliţiştii au refuzat să comenteze situaţia.

Două prostituate germane au relatat însă, pentru Spiegel Online, că ele cred că prostituatele din Bulgaria şi din România au fost aduse în Berlin împotriva voinţei lor şi forţate să se prostitueze. Majoritatea sunt dependente de droguri şi gata să facă orice pentru următoarea doză, chiar să accepte un client care nu le va plăti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici