Berlusconi cere cotidianului La Repubblica despăgubiri de un milion de euro

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a cerut despăgubiri în valoare de un milion de euro cotidianului italian La Repubblica, considerând "defăimătoare" cele zece întrebări publicate de cotidian în fiecare zi despre viaţa sa privată, anunţă vineri această publicaţie de stânga.

16 afișări
Imaginea articolului Berlusconi cere cotidianului La Repubblica despăgubiri de un milion de euro

Premierul italian Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru prima dată în istoria informaţiei din Italia, întrebările puse de un cotidian sunt duse în faţa unui tribunal civil", scria cotidianul.

Cererea, depusă la Tribunalul din Roma şi semnată de Silvio Berlusconi la 24 august, vizează întrebările pe care La Repubblica le publică în fiecare zi, de mai multe luni, în legătură cu scandalurile privind viaţa privată a lui Berlusconi.

Cotidianul cere premierului să dea explicaţii în legătură cu natura relaţiilor sale cu tânăra Noemi Letizia, numărul întâlnirilor cu aceasta şi locul unde s-au întâlnit.

Publicaţia vrea să ştie, totodată, dacă Silvio Berlusconi cunoştea profesia tinerelor femei invitate la reşedinţa sa din Roma, între care se află şi dama de companie Patrizia D'Addario. Cotidianul îi cere, de asemenea, să se asigure că "persoanele pe care le frecventează nu au compromis" bunul mers al activităţii statului.

Recunoscând că nu este "un sfânt", premierul a dezminţit în mai multe rânduri că ar avea aventuri cu minore, aşa cum a fost acuzat de soţia sa, susţinând că nu cunoaşte calitatea tinerelor femei invitate la reşedinţa sa.

Întrebările puse de La Repubblica sunt "clar defăimătoare", deoarce "cititorul este determinat să creadă că propoziţiile formulate nu sunt întrebări, ci afirmaţii", se subliniază în cerere, citată de cotidian.

El afirmă, de asemenea, că această cerere de despăgubiri vizează totodată o informaţie publicată de La Repubblica la 6 august, care prelua fragmente dintr-un articol publicat de săptămânalul francez Le Nouvel Observateur, în care se face referire la ipoteza infiltrării mafiei ruseşti la vârful statului italian, în legătură cu ancheta pentru corupţie întreprinsă împotriva unui om de afaceri care avea legături cu Patrizia D'Addario.

Publicarea unor fotografii de la petrecerile date la vila premierului din Sardinia, în care apar femei cu sânii goi, a provocat deja nemuţumirea lui Silvio Berlusconi, care anunţa în iunie că va depune plângere împotriva cotidianului spaniol El Pais.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici