Berlusconi intenţionează să dea explicaţii în Parlament

Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi a afirmat sâmbătă că reflectează la posibilitatea de a da explicaţii în faţa Parlamentului despre relaţiile sale cu o tânără, Noemi Letizia, relaţii care au constituit unul dintre motivele pentru care soţia sa a intentat divorţ.

17 afișări
Imaginea articolului Berlusconi intenţionează să dea explicaţii în Parlament

Berlusconi intenţionează să dea explicaţii în Parlament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să dau explicaţii în faţa Parlamentului în legătură cu relaţiile mele cu Noemi Letizia? Mă gândesc la acest lucru. Sunt tentat să merg în faţa parlamentarilor să vorbesc despre asta, dar reflectez", a spus el, într-un interviu pe un post de televiziune local din Roma, T9, potrivit agenţiei ANSA.

Scandalul a început în urmă cu trei săptămâni, când Veronica Lario, soţia lui Silvio Berlusconi, a anunţat că intentează divorţ, unul dintre motivele care au dus la acest gest fiind prezenţa şefului Guvernului la petrecerea de majorat a unei tinere fete blonde, Noemi, care îl numeşte pe Berlusconi "tati".

"Nu pot să rămân cu un bărbat care frecventează minore", a declarat Veronica Lario, dar Silvio Berlusconi a dezminţit acuzaţiile, spunând că era vorba despre o lovitură dată de stânga politică, cu o lună înainte de alegerile europene, şi că Noemi era pur şi simplu fiica unui prieten bun.

El a reiterat sâmbătă acuzaţiile împotriva adversarilor săi, precizând că nu intenţionează să se prezinte în Parlament deocamdată.

"Mai întâi îi las să avanseze şi mai mult, astfel încât lumea să vadă cum sunt. Va fi pentru ei un efect de bumerang, le va fi ruşine şi vor pierde stima alegătorilor, pentru că în acest caz nu este nimic care să fie nepotrivit", a declarat el, potrivit postului de televiziune T9, citat de aceeaşi sursă.

Mai mulţi lideri ai opoziţiei l-au invitat să dea explicaţii publice în acest caz, o parte din presă acuzându-l că ar fi minţit în legătură cu relaţiile sale cu Noemi.

Cotidianul de stânga La Repubblica a realizat o anchetă şi a găsit elemente discordante între declaraţiile lui Silvio Berlusconi şi cele ale mai multor persoane implicate, în special Noemi.

Ziarul a adresat săptămâna trecută o scrisoare publică şefului Guvernului, cu zece întrebări referitoare la acest caz, la care însă Silvio Berlusconi nu vrea să răspundă.

"Comportamentul multor ziare este într-adevăr lipsit de demnitate, ignobil, aş spune dezgustător, şi când lumea îşi va da seama de situaţia reală, numeroase persoane se vor ruşina", a spus el, într-un interviu pentru postul Radiomontecarlo.

Silvio Berlusconi a participat sâmbătă la mai multe interviuri în vederea alegerilor europene şi pentru a-i ataca pe adversarii săi, după o perioadă petrecută în defensivă din cauza problemelor sale conjugale şi a celor cu justiţia italiană, care l-a condamnat pe fostul său avocat britanic într-un dosar de corupţie.

Potrivit agenţiei ANSA, Silvio Berlusconi a acordat sâmbătă interviuri posturilor locale de televiziune Canale Italia, Odeon şi T9, posturilor Radiomontecarlo et Rtl, precum şi pentru CNN.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici