Biden a comentat posibilitatea unei întâlniri cu Putin: depinde despre ce vrea să vorbească

Preşedintele SUA, intervievat de CNN, a folosit cuvinte prudente şi a lăsat o fereastră deschisă. „Dacă, de exemplu, la G20 ar veni la mine şi mi-ar spune: vreau să vorbesc despre eliberarea lui Griner, atunci m-aş întâlni cu el”, a spus Biden, care nu crede că şeful Rusiei va recurge la arme nucleare.

2335 afișări
Imaginea articolului Biden a comentat posibilitatea unei întâlniri cu Putin: depinde despre ce vrea să vorbească

Biden a comentat posibilitatea unei întâlniri cu Putin: depinde despre ce vrea să vorbească

„În acest moment, nu văd de ce ar trebui să mă întâlnesc cu Putin, dar depinde despre ce vrea să vorbească”, a spus Joe Biden în interviul acordat aseară, 11 octombrie, lui Jake Tapper, de la CNN. 20 de minute de întrebări pe diverse teme.

„Nu cred că Putin va recurge la arme nucleare. Dacă ar fi făcut-o, rezultatul ar fi oribil. Este greu de imaginat că odată ce o bombă care ucide mii de oameni a fost aruncată, situaţia poate intra sub control”, a comentat Biden, după ce, săptămâna trecută, a spus că există riscul unei „apocalipse nucleare” de tip Armaghedon. Despre calea de ieşire din război, Biden a fost vag. 

„Nu am de gând să mă întâlnesc cu Putin. Nu văd de ce ar trebui să o fac. A comis crime de război, s-a comportat brutal”, a zis preşedintele american, însă a lăsat o fereastră deschisă: „În orice caz, depinde. Dacă, de exemplu, la G20 venea la mine şi spunea: Vreau să vorbesc despre eliberarea lui Griner (starul de baschet reţinut în Rusia), atunci m-aş întâlni cu el”.

Despre economie, Biden a afirmat: „Este posibilă o recesiune uşoară. Nu este sigur”.

Biden va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie, iar majoritatea alegătorilor democraţi îi cer să nu se prezinte la alegerile prezidenţiale din 2024. „Cer să fiu judecat pentru ceea ce am făcut în primii doi ani de mandat. Niciun alt preşedinte nu a obţinut mai multe rezultate decât mine”.

Va mai candida la Casa Albă? „Voi decide după alegerile de la jumătatea mandatului. În orice caz, cred că îl pot învinge din nou pe Donald Trump”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici