Biden crede că Putin va decide la un moment dat că nu are interes să continue războiul din Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat joi, în Finlanda, că, la un moment dat, omologul său rus, Vladimir Putin, va decide că nu mai este în interesul Rusiei să continue războiul din Ucraina şi crede că Moscova va accepta negocieri ca efect al contraofensivei ucrainene.

813 afișări
Imaginea articolului Biden crede că Putin va decide la un moment dat că nu are interes să continue războiul din Ucraina

"Nu există nicio posibilitate ca (Vladimir Putin - n.red.) să câştige războiul din Ucraina. A pierdut deja acest război", a afirmat Biden, potrivit postului de televiziune CNN, în conferinţa de presă organizată la Helsinki alături de preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Biden a exprimat speranţa că forţele militare ucrainene vor înregistra progrese în contraofensiva lansată acum câteva săptămâni, pentru a forţa Moscova să accepte o soluţie negociată. "Eu sper, este aşteptarea mea, că Ucraina va face progrese importante în ofensivă, iar acest lucru va genera la un moment dat o soluţie negociată", a precizat Biden.

Preşedintele SUA nu crede că războiul izbucnit prin invazia militară rusă va continua mulţi ani, apreciind că Rusia nu poate menţine resurse pentru conflict mult timp. La un moment dat, Vladimir Putin "va decide că războiul nu este în interesul Rusiei, economic, politic şi din alte puncte de vedere", a insistat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici