Biden, Kishida şi Yoon la summitul istoric de la Camp David

După ce s-au întâlnit la Camp David, preşedintele american Joe Biden, premierul japonez Fumio Kishida şi preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol au vorbit cu reporterii din toate cele trei ţări timp de aproximativ o oră, prezentând observaţii pregătite şi răspunzând la întrebări, scrie Reuters.

274 afișări
Imaginea articolului Biden, Kishida şi Yoon la summitul istoric de la Camp David

Biden, Kishida şi Yoon la summitul istoric de la Camp David

Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii:

Preşedintele american Joe Biden.

„Aceasta a fost o întâlnire extraordinară, extraordinară ... Aceasta este o nouă eră de parteneriat între Japonia şi Republica Coreea şi Statele Unite”.

„Vreau să recunosc munca importantă pe care aţi depus-o amândoi şi curajul politic, şi o spun sincer, curajul politic de care aţi dat dovadă amândoi pentru a rezolva problemele dificile care au stat mult timp în calea unei relaţii strânse între Japonia şi Coreea, precum şi cu Statele Unite”.

„Împreună vom apăra dreptul internaţional”.

Cu privire la invazia Rusiei în Ucraina, Biden a spus: „Dacă am sta pe loc, ce semnal am trimite Chinei în legătură cu Taiwanul?”.

Justificarea lui Putin pentru invazia din 2022 din februarie a fost „pur şi simplu ridicolă ... A vorbit despre faptul că a fost Petru cel Mare”.

Premierul japonez Fumio Kishida

„Aceasta a fost o ocazie preţioasă pentru mine de a aprofunda şi mai mult relaţia de încredere”.

Vorbind despre Camp David: „Este o onoare imensă să fi imprimat o nouă pagină în istoria sa cu această întâlnire”.

„Încercările unilaterale de a schimba status quo-ul prin forţă în Mările Chinei de Est şi de Sud continuă, iar ameninţările nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord devin tot mai mari”.

„Am convenit, de asemenea, să colaborăm prin intermediul dialogului Indo-Pacific şi al dezvoltării cooperării pentru a realiza un Indo-Pacific liber şi deschis şi, în special, pentru a coordona sprijinul pentru consolidarea capacităţilor în domeniul securităţii maritime, în special în ceea ce priveşte ASEAN şi ţările insulare din Pacific”.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol

„Din acest moment, Camp David va fi amintit ca un loc istoric în care Republica Coreea, Statele Unite şi Japonia au proclamat că vom consolida ordinea internaţională bazată pe reguli şi vom juca roluri-cheie pentru a spori securitatea şi prosperitatea regională, pe baza valorilor noastre comune de libertate, drepturile omului şi statul de drept”.

„Orice provocări sau atacuri împotriva oricăreia dintre cele trei ţări ale noastre vor declanşa un proces decizional al acestui cadru trilateral, iar solidaritatea noastră va deveni şi mai puternică şi mai dură”.

Cu privire la eliberarea apei de la centrala nucleară de la Fukushima: „Aş dori să mă asigur că totul este condus şi realizat în conformitate cu procedurile stabilite de AIEA”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici