Biden, nevoit să amâne întâlnirea cu şeful NATO din cauza unor probleme dentare

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost nevoit să amâne o întâlnire cu secretarul general al NATO pentru a se supune de urgenţă unui tratament de canal.
  • Biden, în vârstă de 80 de ani, trebuia să se întâlnească luni după-amiază cu Jens Stoltenberg, scrie alephnes.ro, care citează The Telegraph.
605 afișări
Imaginea articolului Biden, nevoit să amâne întâlnirea cu şeful NATO din cauza unor probleme dentare

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Evenimentele au fost amânate pentru marţi, după ce medicul personal al preşedintelui a vrut ca acesta să fie supus unei intervenţii la unul dintre dinţii inferiori. Kevin O’Connor a declarat că preşedintele a fost supus duminică la un prim tratament de canal, după ce a avut dureri la premolarul inferior drept. Deşi „a tolerat bine” procedura, fără complicaţii, a precizat O’Connor într-o declaraţie emisă de Casa Albă, luni a avut „un disconfort suplimentar”.

O echipă de specialişti de la Centrul medical militar naţional Walter Reed va finaliza tratamentul de canal al lui Joe Biden la Casa Albă. El nu va fi supus unui anestezic general, astfel că nu va fi invocat cel de-al 25-lea amendament, iar preşedintele va rămâne la conducere, a precizat Casa Albă.

Într-o declaraţie de săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că Biden „aşteaptă cu nerăbdare” să îl primească pe Jens Stoltenberg. Aceasta a precizat că, în timpul întâlnirii, ei vor revizui „activitatea pentru a consolida în continuare descurajarea şi apărarea aliată, pentru a construi pe baza promisiunii de investiţii în apărare de la Summitul din Ţara Galilor din 2014 şi pentru a aprofunda parteneriatele NATO”.

Acesta a adăugat: „Vor discuta, de asemenea, despre sprijinul aliaţilor pentru Ucraina în faţa războiului brutal de agresiune al Rusiei.” Aceasta vine în contextul în care preocupările legate de sănătatea şi acuitatea mentală a lui Joe Biden continuă să crească. La începutul acestei luni, el s-a împiedicat şi a căzut pe podea în timp ce termina de înmânat diplomele la o ceremonie de absolvire a forţelor aeriene din Colorado.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici