Macron speră că vor fi negocieri după contraofensiva Ucrainei, care ar putea dura câteva luni

Contraofensiva Ucrainei ar putea dura câteva luni, a afirmat luni seară preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, exprimând speranţa că succesul operaţiunilor ucrainene va aduce negocieri pentru oprirea conflictului militar izbucnit prin invazia Rusiei.

432 afișări
Imaginea articolului Macron speră că vor fi negocieri după contraofensiva Ucrainei, care ar putea dura câteva luni

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Contraofensiva Ucrainei a început de câteva zile. Are vocaţia de a se desfăşura câteva săptămâni, chiar câteva luni", a declarat Emmanuel Macron, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Palatul Elysée cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

"Noi sperăm că această contraofensivă va fi cât mai victorioasă posibil pentru a putea declanşa ulterior o etapă de negocieri în condiţii bune", a subliniat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Monde.

Anterior, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a exprimat speranţa că un succes al contraofensivei ucrainene ar forţa Administraţia Rusiei să accepte o soluţie negociată pentru oprirea invaziei militare, fără a avea efectul îndepărtării Moscovei de diplomaţie. "Succesul în contraofensivă ar avea două efecte: ar consolida poziţia Ucrainei la orice negocieri care ar începe şi l-ar putea împinge pe (preşedintele Vladimir) Putin să se concentreze în sfârşit pe oprirea războiului pe care l-a început. Din acest punct de vedere, ar putea aduce pacea mai aproape, nu să o împingă mai departe", a declarat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici