Biden propune un buget record pentru apărare şi securitate de 886 de miliarde de dolari

Preşedintele SUA, Joseph Biden, propune un buget pentru apărare şi securitate în valoare de 886 de miliarde de dolari, un record pentru o perioadă de pace, marcată însă de efectele generate de invazia militară rusă în Ucraina şi de preocupările privind ascensiunea Chinei.

505 afișări
Imaginea articolului Biden propune un buget record pentru apărare şi securitate de 886 de miliarde de dolari

Conform agenţiei Reuters, Biden cere un buget de 842 de miliarde de dolari pentru Pentagon şi încă 44 de miliarde pentru programe de securitate ale Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Departamentului Energiei şi altor agenţii federale, astfel că bugetul total ar ajunge la 886 de miliarde de dolari, faţă de 858 de miliarde anul trecut.

Proiectul bugetar prevede majorări salariale de 5,2% pentru personalul din domeniul apărării şi investiţii fără precedent în cercetare şi dezvoltare.

În contextul invaziei militare ruse în Ucraina şi al ascensiunii Chinei, Congresul a semnalat că va accepta suplimentarea cheltuielilor bugetare în conformitate cu solicitările Administraţiei Biden şi chiar ar putea aloca fonduri speciale.

"Acest nivel de vârf este un bun început procedural", a declarat senatorul Jack Reed, preşedintele Comisiei Forţelor Armate din Camera Reprezentanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici