Biden susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian, dar admite impasul negocierilor

Statele Unite susţin soluţia coexistenţei a două state pentru oprirea conflictului israelo-palestinian, a afirmat vineri preşedintele SUA, Joseph Biden, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Betleem, în Cisiordania, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

283 afișări
Imaginea articolului Biden susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian, dar admite impasul negocierilor

Biden susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian, dar admite impasul negocierilor

Preşedintele SUA a pledat, cu ocazia întâlnirii cu Mahmoud Abbas, pentru reluarea negocierilor de pace, oprite de mulţi ani, în sensul eventualei aplicări a soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, "pe baza frontierelor din 1967".

"Poporul palestinian merită propriul stat, independent, suveran, viabil şi adiacent", a declarat Joseph Biden, formulând o propunere diferită de cea a fostului preşedintele Donald Trump, care a propus un stat semiadiacent şi menţinerea coloniilor de către Israel.

"Ştiu că obiectivul a două state pare atât de îndepărtat în contextul lipsei demnităţii din cauza restricţiilor de circulaţie şi a preocupărilor reale referitoare la siguranţa propriilor copii. În prezent, poziţiile nu sunt suficient de mature" pentru relansarea negocierilor de pace, a subliniat Biden, conform cotidianului The Times of Israel, subliniind că Administraţia de la Washington va continua să stimuleze Israelul şi Autoritatea Palestiniană să reia negocierile.

Înainte de întâlnirea de la Betleem cu Mahmoud Abbas, Biden a vizitat Spitalul Augusta Victoria din Ierusalim. Preşedintele SUA a anunţat că Statele Unite vor dona 100 de milioane de dolari spitalelor palestiniene din Ierusalimul de Est.

"Palestinienii şi israelienii merită măsuri egale în materie de libertate, securitate, prosperitate şi demnitate, iar accesul la servicii medicale este esenţial pentru o viaţă cu demnitate pentru toată lumea", a afirmat preşedintele SUA.

"Statele Unite vor continua să colaboreze cu liderii palestinieni, cu Guvernul Israelului şi cu partenerii noştri internaţionali pentru a asigura că reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est rămâne sustenabilă, disponibilă şi capabilă să ofere serviciile de calitate pe care palestinienii le merită", a subliniat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici