Biden: Ucraina a făcut progrese, dar este dificil de prezis dacă va întoarce soarta războiului

  • Ucraina a făcut progrese semnificative în ultimele săptămâni
  • Trupele ruse bat în retragere pe măsură ce contraofensiva ucraineană ia avânt
  • Preşedintele american Joe Biden nu este convins dacă balanţa războiului înclină în favoarea ucrainenilor după ultimele victorii
1637 afișări
Imaginea articolului Biden: Ucraina a făcut progrese, dar este dificil de prezis dacă va întoarce soarta războiului

Sursa foto: MediafaxFoto

Ultimele progrese înregistrate de Ucraina pe fronturile de sud şi est au dat speranţă campaniei de recuperare a teritoriilor ocupate de ruşi. Totuşi, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden este rezervat în privinţa obiectivului propus de ucraineni şi vede posibilitatea atingerii lui prin respectarea unui plan riguros pe termen lung.

„Este greu de precizat dacă Ucraina este într-un punct de cotitură în cadrul războiului. Este clar că ucrainenii au făcut progrese semnificative. Dar cred că este cale lungă până când vor reuşi ce şi-au propus”, a declarat preşedintele american Joe Biden.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că aproximativ 8.000 de km pătraţi au fost eliberaţi de militarii ucraineni luna aceasta datorită contraofensivei rapide iniţiate în zona de nord-est.

„Măsurile de stabilizare au fost finalizate în aproximativ jumătate din acel teritoriu pe care l-am recuperat de la invadatori”, a declarat Zelenski.

Trupele ruse şi-au părăsit poziţiile defensive, în special în şi în jurul Harkovului, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici