Bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, furate din centrul Parisului - VIDEO

Celebrul creator de bijuterii, Chopard, ale cărui creaţii sunt foarte apreciate în rândul celebrităţilor, a fost victima unui jaf comis de hoţ solitar, care a a sustras bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, la Paris, potrivit unor surse judiciare.

28 afișări
Imaginea articolului Bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, furate din centrul Parisului - VIDEO

Bijuterii în valoare de 6,6 milioane de euro, furate din centrul Parisului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între orele 13.30 şi 14.00 (14.30 şi respectiv 15.00 ora României), un bărbat în vârstă de 50 de ani, purtând un costum şi o pălărie Borsalino, a intrat în magazinul din piaţa Vendome, dându-se drept client, a declarat Olivier Lebon, secretar regional pentru investigaţii din cadrul sindicatului poliţiei.

Acesta a îndreptat o armă împotriva angajaţilor prezenţi, probabil trei, şi a sustras bijuterii din vitrină. El a luat 12 piese. "Totul s-a dsfăşurat foarte repede. Nu a luat totul din vitrină", a precizat o sursă judiciară, care a evocat o sumă de circa 6,6 milioane de euro.

Surse distincte din cadrul poliţiei au menţionat anterior un prejudiciu cu o valoare cuprinsă între şase şi zece milioane de euro.

Furtul s-a desfăşurat fără violenţe, în două minute. Bărbatul a plecat pe jos şi cu calm, potrivit lui Lebon.

După-amiază, buticul Chopard din Place Vendome, era închis cu două grilaje din fier, unul pe exterior şi altul pe interior. În vitrine au rămas numai poşete, fără ca din exiterior să fie vizibile urme de efracţie. Pentru a intra în acest magazin, clienţii trebuie să treacă de un filtru de securitate.

Martorii oculari au manifestat o mare discreţie faţă de hoţ, o vânzătoare pretinzând că nu a "văzut sau auzit nimic" pentru că lucra. Angajaţii din magazinul de ciocolată Godiva, situat pe partea opusă, nu au observat la rândul lor nici un fel de agitaţie.

Video Stirileprotv.ro


Recordul tuturor categoriilor de furturi de bijuterii comise în Franţa, este cel de la 4 decembrie 2008 din magazinul american Harry Winston, situat pe bulevardul Montaigne, din Paris, cu o valoare estimată la 85 de milioane de euro. Ancheta nu s-a încheiat în acest caz.

În ultimii ani, pista bandei internaţionale a "Panterelor roz" (Pink Panthers), o vastă organizaţie criminală constituită din cetăţeni din fosta Iugoslavie, a fost cercetată în mai multe cazuri de furturi de bijuterii în Franţa sau alte state europene.

În lume, recordul este în continuare deţinut de furtul de diamante în valoare de 100 de milioane de euro în 2003, la Anvers, în Belgia.

Casa Chopard, care produce bijuterii purtate în special de celebrităţi la ceremoniile de decernare a premiilor Oscar şi la festivalul de la Cannes, a fost înfiinţată în Elveţia în 1860, iar în prezent are magazine în marile capitale ale lumii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici