Bilanţul atacurilor aeriene ucrainene asupra oraşului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morţi

Bilanţul victimelor a crescut la 22 de morţi în urma a ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac aerian ucrainean „nediscriminatoriu” asupra oraşului Belgorod, la nord de graniţa cu Ucraina, a declarat duminică un oficial rus, potrivit Reuters.

622 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacurilor aeriene ucrainene asupra oraşului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morţi

Bilanţul atacurilor aeriene ucrainene asupra oraşului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morţi

„Din păcate, spre marea noastră durere, numărul celor care au murit în urma atacului de ieri asupra Belgorodului a crescut”, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii.

Trei copii se numără printre cei ucişi şi 109 persoane au fost rănite, a declarat Gladkov pe Telegram.

Gladkov a declarat duminică că atacul a avariat 30 de clădiri de apartamente, precum şi mai multe case şi maşini.

Ambele părţi neagă că au vizat civili în războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său în februarie 2022. Potrivit Naţiunilor Unite, peste 10.000 de civili au fost ucişi în Ucraina şi aproape 60 de persoane în interiorul Rusiei.

La câteva ore de la atacul asupra Belgorodului, Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri aeriene asupra Harkovului, rănind cel puţin 21 de persoane şi avariind clădiri rezidenţiale, au declarat oficialii ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici