Bilanţul victimelor alunecărilor de teren din Tanzania a crescut la 57 de morţi

Cel puţin 57 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor declanşate de ploile abundente din nordul Tanzaniei. Multe persoane ar putea fi încă blocate sub dărâmături.

160 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor alunecărilor de teren din Tanzania a crescut la 57 de morţi

Bilanţul victimelor alunecărilor de teren din Tanzania a crescut la 57 de morţi

Ploile torenţiale de la sfârşitul săptămânii au măturat vehicule şi au dărâmat clădiri în oraşul Katesh, situat pe un deal la aproximativ 300 de kilometri de capitala Dodoma.

"Până în prezent, am pierdut 57 de suflete în acest dezastru, în timp ce 85 primesc încă tratament", a declarat preşedintele Samia Suluhu Hassan, care şi-a întrerupt vizita la Dubai pentru discuţiile privind clima COP28, relatează AFP.

Bilanţul de duminică indica 47 de morţi. Operaţiunile de căutare şi salvare erau în curs de desfăşurare, în condiţiile în care mai multe persoane ar putea fi încă blocate sub dărâmături sau îngropate în noroiul gros.

Imaginile difuzate la televiziune arătau resturi de case, inclusiv mobilier, împrăştiate pe străzi, cu drumuri blocate, linii electrice şi reţele de comunicaţii întrerupte. Cel puţin 100 de case au fost „înghiţite” de noroi, iar un sat cu 28 de familii a fost distrus.

Tanzania şi vecinii săi din Africa de Est, Kenya, Somalia şi Etiopia, se luptă cu inundaţii devastatoare cauzate de ploile torenţiale legate de El Nino. Inundaţiile agravează criza umanitară din regiune, chiar în momentul în care aceasta iese din cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii, care a lăsat milioane de oameni flămânzi.

Între octombrie 1997 şi ianuarie 1998, inundaţiile masive agravate de ploile abundente El Nino au provocat peste 6.000 de morţi în cinci ţări din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici