Şeful Crucii Roşii soseşte în Gaza: suferinţa este ”intolerabilă”

Preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a ajuns în Gaza, devastată de război. Spune că suferinţa din teritoriul palestinian este "intolerabilă".

198 afișări
Imaginea articolului Şeful Crucii Roşii soseşte în Gaza: suferinţa este ”intolerabilă”

Şeful Crucii Roşii soseşte în Gaza: suferinţa este ”intolerabilă”

"Repet apelul nostru urgent pentru ca civilii să fie protejaţi în conformitate cu legile războiului şi pentru ca ajutorul să intre fără obstacole", a declarat Mirjana Spoljaric pe X, conform AFP.

Şefa Crucii Roşii adaugă că "ostaticii trebuie să fie eliberaţi, iar Comitetul Internaţional al Crucii Roşii trebuie să fie lăsat să îi viziteze în siguranţă".

Spoljaric, a cărei organizaţie s-a confruntat cu critici din partea ambelor părţi implicate în conflict pentru că nu a oferit ajutor adecvat ostaticilor israelieni deţinuţi de Hamas şi prizonierilor palestinieni reţinuţi de Israel, a insistat că "toţi cei privaţi de libertate trebuie să fie trataţi cu omenie".

Vizita sa are loc după ce vineri au fost reluate luptele în urma eşecului unui nou armistiţiu de o săptămână mediat de Qatar, Statele Unite şi Egipt, în timpul căruia Israelul şi Hamas au făcut schimb de ostatici şi prizonieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici