Billie Jean King primeşte cea mai înaltă distincţie civilă a Franţei

Americanca Billie Jean King, fost număr unu mondial, a primit vineri Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă din Franţa. Multipla câştigătoare de turnee majore şi activistă pentru drepturile LGBTQ a primit distincţia la Palatul Elysee de la preşedintele francez Emmanuel Macron.

208 afișări
Imaginea articolului Billie Jean King primeşte cea mai înaltă distincţie civilă a Franţei

Sursa Foto - Hepta

Evenimentul a avut loc la 50 de ani de la triumful ei în turneul feminin de simplu din 1972, la Roland Garros.

King, în vârstă de 78 de ani, a fost, de asemenea, onorată joi, la Openul Franţei, cu o zi înainte de ceremonia de decernare a premiului de la Paris, în semn de recunoaştere a luptei sale pentru sportul feminin, egalitatea de gen şi drepturile persoanelor LGBTQ în sport.

„Sunt mai mândră de ceea ce am făcut în afara terenului decât ca sportivă, chiar dacă viaţa mea, cariera mea în tenis nu a fost atât de rea, nu-i aşa?", a declarat King, citată de Reuters.

Cred că a fi numărul unu mondial şi a câştiga turnee de Grand Slam, inclusiv Roland Garros, este o realizare. Dar sunt mai mândră că am luptat pentru egalitatea de gen.

Tenisul este platforma mea şi, dacă am putut deveni cea mai bună jucătoare din lume, ar fi mai bine ca vocea mea să fie auzită.

Ştiam că, în calitate de femeie, va fi mult mai greu, dar ar fi şi mai greu pentru colegii mei de culoare. Aveam ocazia de a face lumea un loc puţin mai bun.

A fost o revelaţie - de atunci, aceasta mi-a ghidat viaţa şi nu mi-am schimbat niciodată cursul."

Cu doi ani înainte de triumful de la Roland Garros, King a semnat un contract de 1 dolar, alături de alte opt jucătoare, şi s-a alăturat circuitului Virginia Slims, care a dus la crearea Asociaţiei feminine de tenis (WTA) în 1973, King fiind prima preşedintă a acesteia.

Ea a făcut presiuni pentru premii egale pentru bărbaţi şi femei la US Open, ceea ce a dus la faptul că turneul a devenit primul turneu de tenis major care a oferit premii egale pentru ambele sexe în 1973.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici