Biserica din Roma a devenit casă pentru cei fără casă. Cum s-a întâmplat

  • 15 oameni ai străzii vor avea unde să doarmă de Crăciun
  • Trebuie ca aceştia să aibă un test negativ Covid-19 pentru a putea înnopta
637 afișări
Imaginea articolului Biserica din Roma a devenit casă pentru cei fără casă. Cum s-a întâmplat

Biserica San Callisto, casă pentru cei fără casă FOTO Facebook/The Catholic Traveler

Pietro, un om care a locuit pe străzile Romei,  de Crăciun va avea un loc cald unde să poată dormi. Biserica San Callisto din Roma a fost transformată în locuinţă temporară pentru 15 oameni ai străzii: au fost instalate cincisprezece paturi şi noptiere ce le vor face nopţile mai uşoare celor ce au nevoie.

Pietro este primul oaspete al bisericii. El are aici propria căsuţă cu pat, baie şi căldură.

Biserica se deschide la ora 19.00, iar oamenii fără adăpost pot rămâne până a doua zi, la ora 9.00.

Ca să poată dormi în fiecare seară în biserică, Pietro trebuie să facă un test rapid Covid 19, pentru a nu îmbolnăvi pe nimeni. Dacă nu vine într-o noapte, patul va fi cedat altei persoane care are nevoie.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Biserica a mai fost deschisă pentru oamenii străzii şi în primăvară, atunci când toată Italia a fost în lockdown.

  • „Trebuie să găsesc un acoperiş, aşa cum am spus şi mai devreme, un acoperiş, o baie. O casă chiar mai mică decât aceasta. Cu o bucătărie, aş fi un domn. Locuiesc singur, am nevoie de aşa ceva, aşa mic aşa şi aş avea un acoperiş, spun din nou, acasă este totul, ştii, acasă este totul. Dar aici ei mă tratează ca pe un Papă”, spune Pietro, om fără adăpost.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici