Blinken spune că incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis

Incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis, spune secretarul de stat american Antony Blinken, după vizita pe care a avut-o în China. Incidentul a dus la afectarea relaţiilor dintre SUA şi China.

229 afișări
Imaginea articolului Blinken spune că incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis

Blinken spune că incidentul cu balonul de spionaj din China ar trebui să fie închis

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că incidentul balonului-spion cu China „ar trebui închis”, într-un interviu pentru MSNBC postat online marţi şi citat de Reuters.

„Am făcut ceea ce trebuia să facem pentru a ne proteja interesele, am spus ceea ce trebuia să spunem şi am clarificat ceea ce trebuia clarificat în ceea ce priveşte faptul că acest lucru nu se va mai întâmpla. Aşa că, atâta timp cât nu se întâmplă, acest capitol ar trebui închis”, a declarat Antony Blinken în interviul video acordat MSNBC.

Preşedintele chinez, Xi Jinping, şi secretarul de Stat american, Antony Blinken, au pledat luni, la Beijing, pentru depăşirea disensiunilor şi îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre China şi Statele Unite.

Antony Blinken s-a întâlnit luni, la Beijing, cu ministrul chinez de Externe, Qin Gang, şi cu Wang Yi, directorul Oficiului pentru Afaceri Externe din cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist chinez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici