Boko Haram desfăşoară primul său atac în Ciad

Militanţii din cadrul grupării Boko Haram au desfăşurat un atac în Ciad, în noaptea de joi spre vineri, primul pe teritoriul acestui stat, au anunţat oficialii, citaţi de BBC News Online.

330 afișări
Imaginea articolului Boko Haram desfăşoară primul său atac în Ciad

Boko Haram desfăşoară primul său atac în Ciad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Combatanţii au traversat Lacul Ciad cu patru bărci cu motor şi au atacat un sat, a declarat un purtător de cuvânt al armatei. Atacul militanţilor islamişti a fost însă respins de armata acestei ţări.

Colonelul Azem Bermandoua Agouna, din armata Ciadului, a declarat că militanţii au ucis un soldat şi au rănit alţi patru în satul Ngouboua. El a precizat, de asemenea, că un lider local a fost ucis în timpul atacului, dar nu a confirmat informaţiile care anunţau moartea mai multor civili. Doi militanţi Boko Haram au fost, de asemenea ucişi şi alţi cinci au fost răniţi, a precizat el.

Locuitorii susţin că militanţii au fost în număr de 30 şi au incendiat două treimi dintre casele din sat. "Au venit cu trei bărci şi au reuşit să ucidă zece persoane înainte ca atacul lor să fie respins de armată", a declarat un localnic pentru Reuters.

Forţele aeriene ciadiene au efectuat un raid ca răspuns la acest atac şi au distrus vasele militanţilor, au declarat oficialii.

Ciadul s-a alăturat recent Nigeriei, Nigerului şi Camerunului în cadrul coaliţiei militare împotriva Boko Haram.

Jihadiştii, care vor să creeze propriul califat islamic în Nigeria, au ucis mii de persoane şi au obligat alte câteva milioane să plece din propriile locuinţe din nord-estul Nigeriei începând din 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici