Boris Johnson a vorbit cu Volodimir Zelenski despre modalităţi de asistenţă care vor fi analizate de NATO şi G7

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a discutat, duminică după-amiază, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre modalităţi suplimentare de ajutare a Ucrainei pe care urmează să le propună la reuniunile Alianţei Nord-Atlantice şi Grupului G7 programate peste câteva zile.

6391 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson a vorbit cu Volodimir Zelenski despre modalităţi de asistenţă care vor fi analizate de NATO şi G7

Sursa foto: Profimedia

"Am vorbit cu preşedintele Volodimir Zelenski în această după-amiază pentru a stabili cum să pot acţiona pentru a promova interesele Ucrainei la reuniunile NATO şi G7. Marea Britanie va continua să intensifice susţinerea militară, economică şi diplomatică pentru a contribui la oprirea acestui conflict teribil", a declarat Boris Johnson, prin Twitter.

Conform celui mai recent raport privind evoluţia conflictului din Ucraina elaborat de Ministerul Apărării de la Londra, trupele ruse care avansează dinspre Crimeea încearcă să depăşească oraşul Mikolaiv pentru a continua operaţiunile spre Odesa.

"Aceste forţe militare au făcut doar progrese reduse în ultima săptămână. Forţele navale ruse continuă blocada în largul coastelor Ucrainei şi lansarea de rachete spre ţinte din Ucraina. Blocada din largul Ucrainei probabil va exacerba criza umanitară, oprind transferul de resurse vitale spre populaţia ucraineană", arată raportul Ministerului britanic al Apărării, prezentat duminică seară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici