Brazilia a devenit a doua ţară din lume ca număr de decese provocate de Covid-19

Brazilia a depăşit Marea Britanie şi a devenit a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de noul coronavirus, arată cifrele worldmeters.info.

2163 afișări
Imaginea articolului Brazilia a devenit a doua ţară din lume ca număr de decese provocate de Covid-19

Brazilia a devenit a doua ţară din lume ca număr de decese provocate de Covid-19

Cea mai lovită naţiune din America Latină a raportat vineri 890 de noi decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus şi a ajuns la un total de 42.791 de persoane care şi-au pierdut viaţa până acum.

În total, 850.796 de brazilieni au fost infectaţi până acum cu noul coronavirus, fiind şi la acest capitol a doua ţară din lume, după Statele Unite, care au 2.142.224 de persoane infectate şi 117.527 de decese.

Poziţia a treia în ceea ce priveşte numărul morţilor este ocupată de Marea Britanie cu 41.662 şi 294.375 de persoane depistate pozitiv.

Noile cifre din Brazilia vin după ce guvernul brazilian a fost acuzat că a încercat să ascundă adevărata amploare a focarului în ţară şi a refuzat să mai facă publice cifrele privind decesele şi infecţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a exprimat preocupare, vineri după-amiază, în legătură cu situaţia epidemiei de coronavirus din Brazilia, informează cotidianul Le Figaro.

Unele unităţi de terapie intensivă sunt suprasolicitate, având deja un grad de ocupare de peste 90%, a declarat Mike Ryan, directorul OMS responsabil de situaţii de urgenţă medicală.

Totuşi, sistemul medical brazilian "încă funcţionează", a precizat oficialul OMS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici