Brazilia are în plan să cumpere 5 vaccinuri anti-COVID

  • Ministrul brazilian al Sănătăţii a precizat că va semna o serie de scrisori de intenţie pentru achiziţionarea a cinci vaccinuri
852 afișări
Imaginea articolului Brazilia are în plan să cumpere 5 vaccinuri anti-COVID

Brazilia are în plan să cumpere 5 vaccinuri anti-COVID

Şeful din Sănătate şi alţi decidenţi s-au întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice Pfizer, Bharat Biotech (India), Fondul direct de investiţii rusesc, Moderns şi Janssen (companie care aparţine de Johnson & Johnson). Contractele semnate ar garanta circa 140.000.000 doze de vaccin, suficiente pentru a vaccina cel puţin o treime din populaţia ţării, conform Reuters.
 
Departamentele tehnice şi juridice din Ministerul Sănătăţii au analizat documentele prezentate de către cele cinci companii şi au decis că vor cumpăra vaccinuri la „momentul oportun”, a declarat ministrul Sănătăţii. 
 

Vaccinul favorit al Braziliei

 
Guvernul pariază pe AstraZeneca, cu care a semnat deja un contract.
 
În Sao Paolo, autorităţile locale au semnat un contract cu Sinovac Biotech (China) pentru a testa şi produce un vaccin local. Însă şeful statului, Jair Bolsonaro, critic convins al Chinei, a declarat că vaccinul nu este unul de încredere, dar fără să ofere dovezi în acest sens. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici