Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni acceptaţi de Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptaţi de preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

1685 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni acceptaţi de Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene

BREAKING | Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni acceptaţi de preşedintele ales al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen şi-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnaţi, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care preşedintele Comisiei Europene le-a ţinut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcţia de comisar european, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe site-ul instituţiei.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

Paşii următori:

„Consiliul Uniunii Europene trebuie acum să adopte lista, în concordanţă cu Articolul 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene, după care lista va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen va anunţa mâine (marţi - n.r.) distribuirea portofoliilor şi felul în care intenţionează să organizeze munca următoarei Comisii Europene.

Parlamentul European trebuie să îşi dea acordul pe întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv preşedintele şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate/ vicepreşedintele Comisiei Europene. Aceasta este precedată de audieri ale comisarilor desemnaţi în comisiile parlamentare de specialitate, potrivit Regulii 125 a Regulamentului Parlamentului. Odată ce Parlamentul European şi-a dat consimţământul, Consiliul European numeşte formal Comisia Europeană, conform Articolului 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene (TUE)”, conform sursei citate.

Sursa menţionată mai arată că „Josep Borrell (Spania) a fost desemnat Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate de Consiliul European în consens cu preşedintele ales Ursula von der Leyen (Germania)”.

Plumb: Mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcţie europeană

Rovana Plumb a declarat că nominalizarea pentru poziţia de comisar european o onorează şi responsabilizează în egală măsură. Europarlamentarul PSD a precizat că se simte mândră că poate contribui la această construcţie europeană.

„Este o nominalizare care mă onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ca om politic şi cetăţean care face parte din generaţia care a lucrat şi lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcţie europeană. Îi mulţumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susţinerea acordată”, a afirmat Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Eurodeputatul PSD i-a mulţumit colegului Dan Nica, precum şi preşedintelui ales al CE Ursula von der Leyen.

„Îi mulţumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulţumesc doamnei preşedinte ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, a conchis Plumb.

Taguri:
plumb,
ce,
comisar

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici